Le dernier

Idag inhandlade jag de sista julklapparna.
Idag var den sista dagen vi spenderade i Aix-en-Provence.
Ikväll äter vi en sista måltid tillsammans på restaurang och tänker över det faktum att vi överlevt tre veckor här i Frankrike, landet som inte pratar engelska.

Det här är nog mitt sista inlägg också för den delen.

Det är lite halvstökigt i mitt rum för tillfället. Presentpåsar trängs med min stora resväska där jag lite smått börjat packa ner mitt franska jag till tonerna av Ray Charles under dagen. Jag har ändå fått relativt mycket uträttat idag, trots att jag varit lite halvskakis efter två dagars matförgiftning! Bortsett från att jag inhandlat mina sista julklappar på Béchard (kände att det behövdes lite extra klirr i kassan hos den redan svinrika ägarinnan) har jag dessutom vandrat runt i trädgården utanför Cezannes Ateljé och besökt den. Det var oerhört mycket fina saker, men jag gillade trädgården mest. Det fanns säkert femton små olika dungar och gläntor i ett virrvarr av träd och grenar, och allt var så fridfullt och fint. På vägen ner till mitt hus, som ligger granne med ateljén, stannade jag upp och såg ut över hela Aix-en-Provence och bort mot bergen. Det var nästan lika vackert som Notre Dame de la Garde i Marseille.

Det känns lite vemodigt att vi lämnar den här staden imorgon. När jag var på Béchard idag sa mina arbetsledare nästan argt: ”Du måste komma tillbaka!” och det vill jag verkligen. Men samtidigt är det alldeles lagom att ha spenderat tre veckor här. Jag är lite mätt på staden, jag kan mina gator och har blivit lite bekväm av mig här. Det känns skönt att komma hem till Sverige. Med snökaos, kallaste vintern på tusen år och allt vad det innebär.

Med dessa ord tackar jag för mig och hoppas ni har varit nöjda med min insats till denna fantastiska blogg! Jag vill uppmana nästkommande praktikanter att njuta av den här tiden ni får i Aix. Det är helt fantastiskt. Och så vill jag självklart tacka vår skola, Kungstensgymnasiet, och alla inblandade som gjort resan möjlig! Tack för att vi fick den här chansen att åka, det har varit ett äventyr från dag ett, och jag tror inte ni förstår riktigt hur bra det faktiskt blev.

/Emelie Svensson