One week to go

Ibland är livet verkligen..odd?
Det är som såna där snöglobar man hade som barn, i plast eller glas, och om man skakade dem så började det snöa inuti globen. Så känns mitt liv för tillfället. Som om någon faktiskt skakade om min glob.

Resan har varit väldigt upp och ned. Från början var min värdfamilj allt jag kunnat önska mig. Långa diskussioner vid matbordet, goda middagar och inga omöjliga regler. Nu för tiden verkar min söta värdmamma fått någon sorts fnatt. Allmänt grinig, tar upp badrummet i timmar, glömmer göra middag när jag kommer hem från jobbet, köper inte hem så jag har frukost eller matsäck för vår utflykt. Lite synd men hon verkar ha en anledning att vara vimsig. Åh, min mami och hennes sambo bråkar KONSTANT. Man kan väckas av det ibland eller behöva somna till det. Förstår äntligen varför barn till föräldrar som separerar blir tillbakadragna och inte vill hem. Det är jobbigt att höra folk bråka dag ut och dag in..

Okej nu till mycket mer optimistiska sidan av resan. Jisses vad min franska är på flyt! I fredags flöt franskan på som aldrig den tills att tröttheten slog in haha. Jag, Iza och Hanna R bestämde oss för att ta lite After Work-party och tog oss till vårat vanliga partyställe. Skulle precis beställa våra shots med äpple och tänkte ”pomme, pomme heter det”. Franskan flöt sååå fint ”Troi shots avec des pomme du terre” slutade meningen. Bartendern stirrade på mig och bröt sen ut i skratt och tårar. Det gick visst lite snabbt att beställa. Från äpple blev det potatis…. Ja.. Mitt största ”auto correct-misstag” so far.

Utöver party som vanligt (Grattis vår 18åriga Estelle btw) så var vi i Marseille i Lördags! Tog ledigt från praktiken en dag då jag väldigt gärna ville med på klassutflykten. Fin stad, tog många bilder och vi såg massor. Sjöstjärnor, fiskar, döda fiskar, hamburgare med fois gras, hundbajs och roliga affärer. Shoppade lite, kollade lite på sevärdheter och sen begav vi oss hem för party för Estelle. Tyvärr verkade det varit lite felbokat på restaurangen så jag och Iza som inte orkade gnälla smet iväg till en thairestaurang istället och hade en alldeles underbar ”dejt” <3

So Long and Thanks for All The Fish! / Tamara